18.05.2008

24 saatlik HAZİN bekleyiş

gece kaçta uyuabildiğimi bilmiyorum.asistanın dürtüklemesiyle uyandım.bilmem kimden kan lazım... kalktım.elimle saçlarımı düzelttim kalemimi bulup odadan çıktım.....

nöbet bitti.gece kaç saat uyuduğumu bilmiyorum ama uykum yoktu.acile indim. ufuğun yanına. sonra cananı aradım o da nefro nöbetindeydi. acilin bahçesinde otuyrduk bi saat kadar. herkesin anlatacakları vardı. canan kaza yapmış,ufuk aşık olmuş,bense...

çok konuşmadım.kavga ettik o kadar. gözyaşlarım pınarlarımı zonklatmanın ötesine geçememişti halbuki. canan sarılınca bana,canım yandı.ısalanan gözlerimi kaçırmadan kimseden konuyu değiştirelim nolur dedim.

eve yürürüyordum. çantam her adımda daha da ağırlaşmış gibi omuzumu ezmeye devam etti. telefonu aldım... aramadı hala mesaj bile atmadı deyip soktum çantamın dibine. (çift hatlı şanssızlardan biriyim ben de ) diğer telefona sarıldım.pınarı aradım.

nasıl geçti nöbet?
iyidi gece 2 gibi yattım sabah 7 ye kadar uyudum. gece de ekstra iş çıkmadı.
keyfin yerinde yani,ne güzel.
aslında değil...
noldu???
.......

anahtarı kapının kilidinde döndürürken napsam ki uykum da yok diye düşünüyordum. usulca açıldı. gıcıııııır...içeri girdim,kardeşim salonda uyuyor.şofbeni yaktım,banyoya girdim.sıcak su,her zaman iyi gelir.pijamalarımı giydim. saçlarım tıkıştırdığım havlunun içinde ıslak,kaç gündür çektiğim melun sinüzit ağrısına aldırış etmeden yatağa girdim.battaniyeyi başıma kadar çektim.gözlerimi kapattım. sonra açtım. yanıbaşımdaki komidinin üzerinde duran lambamın ışığına dokundum. odaya sarı soluk bir ışık doldu. tekrar gözlerimi kapadım. gözlerim ıslandı.saat ondu.

uyandım-uyudum-uyandım-saate baktım-uyudum-telefonlar çaldı-bakmadım-uyudum-kabuslar gördüm bi dolu,ağlayarak uyandım-uyudum-uyandım-saate baktım-yastığıma daha sıkı sarıldım-uyudum.....o hiç aramadı.bi ara uyanıp,nolacak şimdi ne zamana kadar telefon beklicem dedim. o anda farkettim bugün ayın 18 i. 2,5 yıl önce kasım ayında bi gece elimi tutmuştu.hiç bırakma demiştim.hiç bırakmıcam demişti.

dün gece kollarım boynundyken tuttu en son ellerimi.tuttu ve beni itti.
İtti...

bu gece 12 ye kadar beklicem. biliyorum aramıcak ama ben beklicem. saat 17:34... altı buçuk saat kaldı. sonrası........

kırgınım.